Ronde poef haken

Als je graag je interieur decoreert met dingen die je zelf hebt gemaakt, is een gehaakte poef zeker iets voor jou. Het is op zich vrij simpel als je al een beetje kan haken. Maar er zijn natuurlijk dingen die je moet weten voor je begint aan een ronde poef te haken.

Om je ronde poef te haken is het belangrijk dat je de juiste garen kiest

ronde poef hakenEen echte aanrader zijn de nieuwe Spaghetti garen, deze zijn zeer stevig en houden goed. Je hebt voor deze garen wel een dikke haaknaald nodig. Naargelang welke Zpagetti je neemt, kan je best een haaknaald van ongeveer 12mm nemen. Wat je zeker moet kunnen om een ronde poef te haken, is een magic loop. Dit is namelijk het begin van je ronde poef. Je gaat in een spiraal haken, daarom is het belangrijk dat je op het einde van elke spiraal je het einde gaat markeren.

Dit kan je doen door bijvoorbeeld een speld met een gekleurde kop er in te steken

Je moet je ronde poef opvullen. Dit kan je doen door de opvulling van oude kussens te gebruiken. Als je handig bent met een naaimachine kan je er nog een mooie omtrek voor maken, zo zit de opvulling niet los in je ronde poef. Om tenslotte je poef af te sluiten moet je een slingersteek kunnen haken. Als je ronde poef klaar is kan je hem een mooie plek geven in huis.

Als je poef mooi klaar is het een perfect zitmeubel voor jonge kinderen. Uren voor de televisie naar de Disney+ app kijken kan niet goed zijn voor hun rug. Een goede poef maakt dat ze mooi moeten rechtzitten!

Geef een reactie