Poef haken patroon

Voor je begint

Haken is hip en met wat inspanning kun je makkelijk een poef haken met patroon. Om een poef te haken is het belangrijk dat je eerst het patroon goed doorleest. Hierin staat het juiste garen en de maat van de haaknaald om de poef met het patroon te haken. Het is belangrijk dat je de richtlijnen uit het patroon volgt omdat anders de maat van de te haken poef niet klopt. Als je alles in huis hebt dan kun je beginnen met haken.

poef haken

Basissteken

Het is handig om de basissteken te kennen, dit is echter niet noodzakelijk. Op Youtube staan hele duidelijke filmpjes. Met een beetje oefenen moet het vrij snel lukken. Over het algemeen is het voldoende om te weten wat lossen, vasten en stokjes zijn. Je bent dan is staat om een poef te haken van een patroon.

Aan de slag

Je begint bij de eerste toer en volgt het patroon verder. Als je poef klaar is moet je hem opvullen. In het patroon van de te haken poef staat hoe je dit moet doen. Nog even de laatste draadjes wegwerken en je kunt genieten van je eigen gehaakte poef.

Een mooie gehaakte poef past zeer goed in een modern interieur. Op Huis & Interieur vind je superleuke tips om een poef mooi in je interieur in te werken!

Geef een reactie