Poef breien

Hoe moet je een poef breien

Een poef breien is niet zo moeilijk, als je maar breien kunt. Wil je een ronde poef breien of een vierkante poef? Een poef is van oorsprong rond. Maar natuurlijk kun je ook een vierkante poef breien.

Een voorbeeld van een poef breien die rond is

Poef breienZorg voor genoeg garen, wil je één kleur of meerdere kleuren? Beslis zelf of je alle vlakken gelijk wilt van kleur of dat je verschillende kleurvlakken wilt breien. Zet 2 steken op de naald, brei de eerste steek recht en brei uit de laatste steek 2 steken, draai het werk en doe nu steeds hetzelfde, dus de laatste steek worden 2 steken.

Brei net zo lang, tot je honderd steken op de naald hebt staan. Brei de naald nog een keer, zonder te meerderen en vervolgens brei je de volgende naald de laatste twee steken samen. Draai het werk en brei elke volgende naald de laatste twee steken samen tot er 2 steken over zijn. Hecht deze steken af en de onderkant van de poef is klaar. De bovenkant van de poef maken gaat eender als de onderkant.

De zijkant van de poef breien

Zet hiervoor 100 steken op en brei de lengte van de omtrek van de boven en onderkant van de poef in rechte steken. Haal de eerste steek steeds af en brei recht verder. Wanneer de lengte is bereikt, de steken afhechten. Zet nu de poef in elkaar met een dikke naald of haaknaald, waarmee je de poef met halve vasten aan elkaar haakt. Je kunt de poef ook gewoon in elkaar naaien. Koop vulling, of een stuk schuimrubber en vul hiermee de poef.

Het breien van een poef, en de bijhorende patronen, zijn een stuk ingewikkelder dan bijvoorbeeld de patronen om een sjaal te breien. Toch is het zeker haalbaar als je rustig en stap voor stap tewerk gaat!

Geef een reactie