Patroon poef haken

Zorg voor voldoende garen, het liefst allerlei kleuren, van dezelfde dikte.

Voor een ronde poef, kun je een mooi gekleurde poef haken, van veel restjes garen. Belangrijk is wel, dat alles van dezelfde garendikte is en de bijbehorende haaknaald gebruikt wordt. Het patroon poef haken vind je hieronder: We gaan uit van een haaknaald en garendikte nummer 4. Zet vervolgens 4 losse steken op en maak deze weer aan het begin vast. Haak vervolgens stokjes in de ring die is ontstaan. Je haakt 10 stokjes n de ring. Begin de volgende ring met 2 lossen en haak nu vervolgens in elk tweede stokje, twee stokjes. Herhaal dit patroon poef haken tot de gewenste grootte is bereikt. De onderzijde is nu klaar.

patroon poef hakenHerhaal dit patroon nogmaals voor de bovenzijde

Het is leuk, om steeds verder te gaan met andere kleuren, zodat het een vrolijk geheel wordt. Om verder te gaan met het patroon poef haken, beginnen we aan de zijkant. Zet een aantal steken op, waarvan je denkt dat de hoogte van de poef moet gaan worden. Ga nu over dezelfde lijn terug, maar haak nu vasten. Ga zo door, tot de lengte, het wordt een rechte lap, net zo groot is als de rondte van de boven en onderzijden. Haak nu met halve vasten de zijkant dicht. Leg de bovenkant op de poef en haak nu met halve vasten van links naar rechts de bovenkant vast. Doe ditzelfde met de onderkant als de poef is gevuld.

Het vullen van de poef

Je kunt de poef vullen met allerlei materialen. Je kunt dit doen met schuimplastic, maar eenvoudiger is het te vullen met een groot kussen. Wil je de poef vullen met schuimplastic, neem dan de maten op en laat het stuk in één keer goed afsnijden. Nu kun je de onderkant van de poef vasthaken. Onze lezeres Lies stuurde ons een tip: op het containerpark kan je vaak oude kussens vinden. Snij ze open, geef de inhoud een goeie handwas, en je bent voorzien!

Dat is de hele poef

Dit patroon poef haken, is eenvoudig voor de beginnende haker.

Geef een reactie