Gehaakte poef

Handwerk is hip. Naaien, breien en zeker haken is weer in. De gehaakte poef is weer helemaal terug. In een modern of landelijk interieur een gehaakte poef is altijd een aanwinst voor je interieur.

Zelf maken

Een gehaakte poef is makkelijk zelf te maken. Haken is makkelijk te leren en op het internet staan vele filmpjes en tutorials die de verschillende haaksteken uit te leggen. Met een beetje oefenen heb je het zo in de vingers. Voor de meeste projecten zijn alleen de basissteken als losse, vaste en stokjes noodzakelijk.

Aan de slag

Als eerste heb je een patroon nodig om een gehaakte poef te maken. Verder heb je natuurlijk garen en een haaknaald nodig, waar je ongetwijfeld online de beste deals voor kan vinden. Daarmee kun je aan de slag. Haak je nog niet zo lang of hou je niet van grote projecten gebruik dan wat dikker garen, dit haakt een stuk sneller dan heel dun garen.

Als je klaar bent met haken, moet je de gehaakte poef vullen met een vulling. Dit kan met fiberfill, maar ook de vulling uit een oud kussen of een oude, versleten poef doen prima dienst als vulling. Je gehaakte poef is nu klaar om in gebruik genomen te worden.

Geef een reactie